Bistand i yrkesskadesaker til medlemmer i NSF Viken

Seniorrådgiver Abelone lyng og Elise Steen

NSF's arbeid med yrkesskader

Visste du at 7 av 10 som får godkjent yrkesskade er menn? Og at 9 av 10 som får godkjent yrkessykdom er menn? Dette på tross av at det er like mange kvinner som menn som melder inn yrkesskader og yrkessykdommer. FAFO-rapporten 2012:45 «Yrkesskader mest for menn?» viser at det er lavest sannsynlighet for å få godkjent en yrkesskade dersom du jobber i helse og sosialsektoren.

Som yrkesskade regnes skade etter en ulykke som du får mens du jobber på arbeidsstedet i arbeidstiden. Mer om yrkesskader, yrkessykdommer og hva du bør gjøre dersom du blir utsatt for en yrkesskade kan du lese om under Arbeidsvilkår og yrkesskade på nsf.no.

NSF arbeider for at sykepleiere skal få yrkesskadeerstatning på linje med arbeidstakere i mannsdominerte yrker. Derfor har NSF en egen yrkesskadegruppe som består av advokater og rådgivere som har spesialisert seg innenfor yrkesskadefeltet. I NSF Viken har vi to yrkesskadespesialister som bistår medlemmene med yrkesskadesaker.

Informasjon om våre yrkesskadespesialister

Elise Steen er seniorrådgiver i NSF Viken og har ansvar for å følge opp medlemmer fra Østfold, Buskerud, Innlandet, Asker og Bærum.

Abelone Lyng er seniorrådgivere i NSF Viken og har ansvar for å følge opp medlemmer fra Oslo og Akershus, med unntak av Asker og Bærum.

Elise og Abelone kan gi bistand til medlemmer i forbindelse med kontakt med Nav og forsikringsselskap og i klagesaker. Som medlem er det kostnadsfritt å få bistand fra NSF sine yrkesskadespesialister.

Ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp

Norsk Sykepleierforbund kan hjelpe deg i yrkesskadesaken din. Ta kontakt med fylkeskontoret ditt for å få bistand kostnadsfritt.