Tusen takk for innsatsen, Åse-Berit!

ÅseBerit

Tusen takk! Fylkesleder Aud Hølland Riise i NSF Rogaland var tydelig imponert over både personen og tillitsvalgte Åse-Berit Apeland Rolland (Foto: Nina Budal)

-Det er en stor ære for meg å få være den som takker deg av, samtidig som er jeg er litt nervøs for å ikke klare å løfte deg fram slik som jeg vet du fortjener, sa fylkesleder Aud H. Riise i sin tale til den nybakte pensjonisten.

Hun la i sin tale særlig vekt på Åse-Berits engasjement og ansvarsfølelse – to egenskaper NSF har nytt godt av enten hun har vært plasstillitsvalgt, hovedtillitsvalgt, fylkesstyremedlem eller landsmøtedelegat.

I noen av disse rollene har fylkeslederen og Åse-Berit samarbeidet;

-Det jeg har opplevd på de arenaene vi har vært sammen har imponert meg!  Ryktet du har opparbeidet deg i NSF som nøyaktig, grundig, pålitelig og alltid godt forberedt er ikke bare et rykte – det er det som er deg.  Det er disse egenskapene som sammen med tydelige meninger gjør deg til en viktig bidragsyter og inspirator i de fora du har representert NSF. NSF Rogaland er heldige som har hatt deg med på laget i alle disse årene, fastslo Riise.

Fylkeslederen takket også Åse-Berit for fine dikt og gode bidrag i mer uformelle stunder.

Mer enn 27 år….

Det fylkeslederen ikke visste var at Åse-Berits engasjement for NSF strekker seg helt tilbake til slutten av 70-tallet, at hun som sykepleierelev i 1980 første gang satte sine sko i Folkets Hus i Oslo som delegat på årsmøtet til Landslaget for norske sykepleierelever (LNS).  Så vi snakker egentlig ikke om 27 år, men om 44 år…

Også foretakstillitsvalgt Nina Budal uttrykte stor takknemlighet – både over 17 års kjennskap, vennskap og fellesskap. Ikke minst over Åse-Berits evne til å stille opp for både enkeltmedlemmer og organisasjonen. Det er ikke få organisasjonsendringer i Klinikk psykisk helse og rus hun og medlemmene har vært gjennom i disse årene.

Nina Budal og Åse-Berit
Foretakstillitsvalgt Nina Budal i Helse Fonna har hatt Åse-Berit ved sin side i hele sin tillitsvalgtkarriere - og var svært takknemlig for det. (Foto: Aud H. Riise)

Oppfordring

Åse-Berit selv kom med klare råd til de tillitsvalgte:

-Bruk ordene tydelig – modig – stolt. Vær der for den enkelte, men se helheten i organisasjonen.

Akkurat slik vil Åse-Berit bli husket for selv å ha utøvd sin tillitsvalgtgjerning; Tydelig, modig og stolt.

NSF Rogaland slutter seg til hyllesten; Tusen takk for en formidabel innsats for

NSFs medlemmer gjennom fem tiår, Åse-Berit!