Takk for innsatsen, Mette!

Mette 5

Favnen full. Atten års innsats for NSFs medlemmer ved SUS har bidratt til takknemlighet fra mange. (Foto: NSF Rogaland)

-De som kjenner meg vet at jeg først er barnesykepleier – deretter hovedtillitsvalgt. Og nå har jeg kommet til at det er barn og deres foreldre som fortjener min kompetanse, sier fratredende hovedtillitsvalgt Mette Øfstegaard ved Helse Stavanger i en kommentar. 

Beskjedenhet er et begrep de færreste forbinder med Mette. Hun omtales heller som selve inkarnasjonen på NSFs slagord Tydelig – Modig – Stolt.

Vi kjenner henne fra media der hun er tydelig i sine forventninger til arbeidsgiver enten det handler om arbeidstid, rekruttering, økonomi eller parkering.

Tillitsvalgte og medlemmer ved SUS kjenner henne som en engasjert, dedikert og målbevisst hovedtillitsvalgt som vil dem vel av hele sitt hjerte.

Arbeidsgiver kjenner henne som ei som ikke lar seg hverken pille på nesen eller målbinde – samtidig som hun opptrer med den integriteten hun er avhengig av i rollen som HTV. 

I dag ble hun hedret som seg hør og bør av både kollegaer og arbeidsgiver.

Mette miniatyr
"Du har et stort hjerte for SUS - og et like stort hjerte for pasientsikkerhet". Personaldirektør Maiken Jonassen (t.v) og personalsjef Gunn Hilde Naaden Hirsch var rause med lovordene. (Foto: NSF Rogaland)

Kjekt og lærerikt 

-Jeg har vært tillitsvalgt for NSF i atten år. Først ved nyfødt-intensiv fra 2005 og deretter som frikjøpt hovedtillitsvalgt siden 2013.  Noe av det kjekkeste og mest lærerike i rollen er å bli kjent med andre hovedtillitsvalgte i Rogaland og landet for øvrig. Jeg har lært mye av dem. Også mine to «sjefer», forbundslederne Eli Gunhild By og Lill Sverresdatter Larsen, har spilt en viktig rolle i hvordan vi jobber med NSF-faget og NSF-laget, sier Mette til NSF Rogaland.

Selv om det å være hovedtillitsvalgt kan være mye motbakkejobbing er det gledene og oppturene hun minnes best når hun skal oppsummere nærmere to tiår i NSFs tjeneste: 

-Det har vært inspirerende å lage gode program for opplæring til våre tillitsvalgte ved SUS.  Videre er det å bistå medlemmer i saker alltid en sentral del av en tillitsvalgts rolle. Det å sikre at deres rettigheter blir ivaretatt best mulig, enten det er som gruppe eller som enkeltmedlemmer, er kanskje den viktigste oppgaven en hovedtillitsvalgt har. 

Mette1
Fylkesleder i NSF Rogaland, Aud H. Riise, var foretakstillitsvalgt og nær kollega med Mette i flere år. Det kvalifiserer til å få være med på avskjedsfesten! (Foto: Tone Wang-Nilsen)

Stolt 

På spørsmål om hva hun og NSF Helse Stavanger er mest stolt over å ha oppnådd i hennes regjeringsperiode, svarer Mette; 

-Det jeg er mest stolt av er arbeidet jeg/vi har fått til med arbeidstid, vi har fått et godt system for dette. Når det gjelder psykiatrisk avdeling ved SUS er jeg stolt over at vi nå kan kalle en sykepleier sykepleier og ikke miljøterapeut. Forhandlinger om særavtaler for lønn og kompetanse er jeg også stolt over at vi har fått på plass. 

NSF Rogaland takker Mette Øfstegaard for 18 års innsats for våre medlemmer ved Helse Stavanger, - og ønsker henne alt godt i rollen som barnesykepleier! 

Mette2
Takk for godt samarbeid og lykke til videre, Mette! Ingen tvil om at hovedtillitsvalgt Tone Wang-Nilsen (t.h) og foretakstillitsvalgt Gunn Elin Rossland vil merke tomrommet Mette etterlater seg på NSF-kontoret ved SUS (Foto: NSF Rogaland)
Mette2 - miniatyr
Også Fagforbundets tillitsvalgte - her representert ved Aud Mydland (t.v) og Anne Kathe Nilsson - hadde pyntet seg i anledning overraskelsesavskjedsfesten som ble Mette til del. (Foto: NSF Rogaland)