Utdanningen er den første av sitt slag i Norge. Formålet med videreutdanningen er å styrke kompetansen innen kvinners helse og belyse betydningen av kvinnehelse i samfunnet. Gjennom emnet vil deltakerne tilegne seg kunnskap om de helseutfordringene som kvinner møter, samt konsekvensene disse har for folkehelse og levekår i dagens Norge.
Utdanningen dekker emner som bruken av helsetjenester blant kvinner, deltakelse i samfunnet—inkludert utdanning og arbeidsliv—og sammenhengen mellom kvinnehelse og likestilling. På timeplanen inngår temaer som Kvinnehelse i ulike livsfaser, menstruasjon, overgangsalder, endometriose og vulvodyni, blant annet.
Videreutdanningen fokuserer også på hvordan kunnskap om kvinners helse kan anvendes i folkehelsearbeid og i møter med enkeltindivider, herunder arbeid med grupper som ansatte, brukere og pasienter.
Målgruppen for utdanningen er fagfolk som arbeider innen folkehelse, levekår, likestilling, HR/personal og arbeidsliv, samt fastleger og helsearbeidere i primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Utdanningen vil også være relevant for lærere og andre ansatte i offentlig og privat sektor som ønsker å øke sin kompetanse innen kvinnehelse.
Videreutdanningen gir 5 studiepoeng og vil bli gjennomført med tre dager over Zoom og to dager med fysisk oppmøte i Kristiansand, i januar 2025.