NSF Rogaland støtter årets TV-aksjon

TV-aksjonen 2024

Norsk Sykepleierforbund har over flere år vært en aktiv støttespiller for den årlige TV-aksjonen i regi av NRK.

- I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober og vi går med bøsse til Barnekreftforeningen og deres arbeid med å etablere familiehus i nærheten av sykehusene i Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo, sier fylkesleder Aud H. Riise i NSF Rogaland

Familiehus

Familiehusene som skal etableres vil gi familier med alvorlig syke barn gode stunder i en vond tid.

-Annenhver dag får et barn en kreftdiagnose, og ofte må barnet reise langt for å få livsviktig behandling. Familien blir splittet i lange perioder og familiehusene vil gi tilreisende familier med alvorlig syke barn, uavhengig av diagnose, mulighet til å skape et hjem hjemmefra. Her kan de støtte hverandre gjennom en vond og vanskelig tid og få etterlengtede pauser fra sykehusets korridorer, fastslår fylkesleder i TV-aksjonen Rogaland, Anders Dahle Vedholm.

Årets TV-aksjon skal bidra til at familier unngår å bli splittet, selv om de bor langt unna sykehuset. Hele familien får være sammen med det alvorlig syke barnet i hele behandlingsperioden. Søsken blir inkludert, sett og ivaretatt. Familiene kan finne ro og får leve et mer normalt hverdagsliv i en vanskelig situasjon.

Bli bøssebærer

Søndag 20. oktober skal 100.000 bøssebærere over hele Norge ut i to timer og banke på 2,5 millioner dører. 7.000 frivillige i alle landets kommuner skal arrangere og tilrettelegge for at innbyggerne kan gå med bøsse. Pengene skal gå til etablering av familiehus i Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo slik at familier med alvorlig syke barn kan være sammen under behandlingsperioden

Årets TV-aksjon er for øvrig den 50 i rekken. Hver eneste høst siden 1094 har barn og voksne  samlet inn penger til viktige formål.

Aud H Riise - TV-aksjonen 2024
Bli bøssebærer! Oppfordringen kommer fra NSF Rogalands fylkesleder Aud H. Riise (Foto: TV-aksjonen 2024)

Rogaland i toppen

Både Riise og Dahle Vedholm håper at både NSF-medlemmer og rogalendinger for øvrig gjentar fjorårets innsats:

- Vi er så stolt over innsatsen vi gjorde i Rogaland i fjor! Vi ble beste fylke på landsbasis og Stavanger ble beste storby. Vi klarte stort sett fullbøssebærerdekning i alle kommuner.

Oppfordringen fra fylkesleder Riise til NSF Rogalands 10 000 medlemmer er klokkeklar: 

Meld deg som bøssebærer! Vi vil ha deg med på laget!

Du kan registrere deg som bøssebærer på via denne lenken: