Når hadde du lønnsutviklingssamtale sist?

Lønnsutviklingssamtale

Hovedtariffavtalen mellom NSF og KS inneholder bestemmelser om hvilke lønns- og arbeidsvilkår som gjelder for ansatte. En av disse bestemmelsene handler om hvordan du selv kan påvirke egen lønn, og det er en bestemmelse våre medlemmer både bør kjenne til og ikke minst bruke!

Vi snakker om lønnsutviklingssamtalen:

Dersom en arbeidstaker ber om lønnsutviklingssamtale, skal denne gjennomføres mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. I samtalen skal arbeidsgiver og arbeidstaker i fellesskap diskutere hvilke tiltak som kan iverksettes for at arbeidstaker skal oppnå bedre lønnsutvikling. For arbeidstaker som har gjeninntrådt etter foreldrepermisjon bør lønnsutviklingen i permisjonstiden være et tema i samtalen.

Møtetidspunkt for lønnsutviklingssamtalen avtales innen 14 dager. Arbeidstaker har rett til å la seg bistå av sin tillitsvalgte. Det skal føres referat fra samtalen dersom arbeidstaker ber om det.

Hovedtariffavtalen kapittel 3, pkt. 3.2.2

Dette betyr at alle arbeidstakere har rett til en samtale med sin leder, der det eneste temaet skal være hva som skal til for å få en bedre lønnsutvikling. I denne samtalen kan tillitsvalgte være med, og vi anbefaler at det skrives referat. Sjekk også ut om det står noe i den lokale lønnspolitikken eller lønnspolitisk plan for kommunen som kan være relevant.

Kontakt gjerne din tillitsvalgte dersom du har spørsmål om lønnspolitikken i kommunen din, eller hvis du ønsker mer informasjon om lønnsutviklingssamtale.