Lene Stavland er Årets sykepleier i Rogaland!

Årets sykepleier

Prisvinneren Lene Stavland (t.v) med synlige bevis på at hun er Årets sykepleier i Rogaland - overrakt av fylkesleder Aud H. Riise (Foto: NSF Rogaland)

Lene Stavland er intensivsykepleier og fagsykepleier ved Haugesund sjukehus i Helse Fonna, og forslagsstiller Velaug K. Frøyland er ikke i tvil om at hun hadde hele kollegafellesskapet bak seg når hun forslo Lene som Årets sykepleier i Rogaland. Heller ikke et samlet fylkesstyre var i tvil – og fredag fikk hun overrakt synlige bevis på dette fra fylkesleder og nestleder i NSF Rogaland. 

Prisvinneren ante overhodet intet om hva som skulle skje, og la ikke skjul på at hun ble både rørt, overveldet - og helt satt ut:

-Jeg er så overrasket, rørt, overveldet, begeistret og sååå takknemlig, sa prisvinneren til de mange fremmøtte (som visste hva som skulle skje) når hun fikk summet seg noe.

Fest
Overraskelse! Og den gikk rett hjem hos en rørt og overveldet prisvinner!

Pasientens advokat 

Om man trenger en personifisering av begrepet pasient advokat kan man henvise til Lene Stavland: 

-Lene er faglig sterk og deler villig av sin kunnskap. Hun vil at vi alle skal gi ypperlig pleie til våre pasienter og liker ikke annenhåndsarbeid. Hun er svært opptatt av faglig forsvarlighet og har alltid med seg det etiske perspektivet i sin tilnærming til og behandling av pasienter. Lene er virkelig pasientens advokat og er ikke det minste redd for å stå opp for pasientene. 

Dette skriver forslagsstilleren, som også fremhever Lenes bidrag i arbeidsmiljøet: 

-Hun er omsorgsfull og alltid oppmerksom på hvordan kollegaer har det og ved spesielle anledninger som bursdager eller når noen går av med pensjon vanker det både melkehjerter og fine kort med fine ord. 

Prisvinner og Velaug
<em>Det var Velaug K. Frøyland (t.h) som mente Stavland fortjente prisen for Årets sykepleier. Fylkesstyret var enig - og det var alle Lenes kollegaer også! (Foto: NSF Rogaland) </em>

Arbeidsjern 

Prisvinneren omtales også som et arbeidsjern i rollene som intensivsykepleier, fagsykepleier og i fjor høst også som konstituert funksjonsleder. I en tid preget av endring og omstilling var hun en klippe for sine kollegaer.

Men selv om hun mestret lederrollen med glans har hun aldri vært i tvil om at det er «på golvet» hun ønsker å være. Hun søkte derfor ikke på funksjonslederstillingen når denne ble utlyst. 

«Det hadde vært utrolig kjekt om Lene fikk påskjønnelsen som årets sykepleier, for hun har virkelig fortjent det», skriver forslagsstilleren avslutningsvis. 

NSF Rogaland gratulerer Lene Stavland med prisen for «Årets sykepleier i Rogaland! 

NSF-kake
<em>..og etter prisutdelingen vanket det kake på Årets sykepleier og alle hennes kollegaer. (Foto: NSF Rogaland)</em>