Kristin Frantsen er årets sykepleierleder i Rogaland

Kristin Frantzen

Årets sykepleierleder Kristin Frantsen (t.h) og fylkesleder i NSF Rogaland, Aud H. Riise (Foto: NSF Rogaland)

I dag markerer NSF Rogaland i samarbeid med NSF Student den internasjonale sykepleierdagen. Blant de over 200 medlemmene tilstede ved markeringen var det ett medlem som fikk en noe annerledes start på dagen enn hun kanskje hadde sett for seg. Når fylkesleder Aud Hølland Riise annonserte hvem som var kåret til årets sykepleierleder i Rogaland, brøt salen ut i applaus.  

Kristin Frantzen
Fylkesleder redegjør for hvorfor Kristin Frantsen tildeles prisen som årets sykepleierleder (Foto: NSF Rogaland)
En klem
Gratulerer, Kristin!

Forslagsstiller Ida Kristine Grøttem, på vegne av hele avdelingen, var aldri i tvil om at avdelingslederen på onkologisk avdeling ved SUS mer enn oppfylte vilkårene som årets sykepleierleder i Rogaland.  

Kristin og Ida
Det var Ida Kristine Grøttem (t.h) som var forslagsstiller på vegne av avdelingen (Foto: NSF Rogaland)

Frantsen har vært leder på onkologisk avdeling siden den startet opp i 1999 og har ifølge Grøttem vært den viktigste bidragsyteren i utviklingen av en kreftavdeling med svært godt omdømme blant pasienter, pårørende og helsepersonell: 

-For å kunne opprettholde en så høyt respektert sykehusavdeling er det helt avgjørende med god sykepleieledelse, konkluderer Grøttem selv i forslaget 

Stor gjennomføringsevne, god rollemodell, en tydelig leder med fokus både på faglig forsvarlighet og pasientsikkerhet – og på det å ivareta både den enkelte sykepleier og arbeidsmiljøet som helhet. Hun inspirerer og motiverer, og er opptatt av å legge til rette for sykepleierne skal kunne utvikle seg klinisk og ta høyere akademisk utdannelse. 

Frantsen ledet selv prosessen med å etablere kreftsykepleierstudiet i sin tid. 

-En uunnværlig bauta i avdelingen, oppsummerer Grøttem – som sammen med sine kollegaer likevel må forberede seg på en fremtid uten Kristin som nærmeste leder «på gulvet». Dette da årets sykepleierleder skal tiltre stillingen som øverste leder på avdeling for blod- og kreftsykdommer. 

Som en Oscar 

En tydelig beveget prisvinner gav uttrykk for å sette stor pris på anerkjennelsen: 

- Dette er en Oscar for meg. Jeg er så stolt av sykepleiefaget – og jeg er så stolt over den staben jeg har rundt meg – det er den flokken som gjør det kjekt å være leder, sa Kristin i sin kommentar til salen etter å ha mottatt prisen 

Kristin Frantzen
På vei til å motta pris og godord. (Foto: NSF Rogaland)

NSF Rogaland gratulerer Kristin Frantsen med prisen som årets sykepleierleder i Rogaland!