For en jille dag!

Kvartetten

Fra venstre: Aud H. Riise, Beate Alstad, Anja Hammerseng-Edin og Siri Rugland Ree

Det var en tydelig, modig, stolt og engasjert fylkesleder Aud Hølland Riise som åpnet konferansen med å gratulere alle med den internasjonale sykepleierdagen.

Aud
"Velkommen til det vi tror skal bli en fin dag" Og det ble det!

Etter åpningstalen var det duket for det som er et av årets høydepunkt, nemlig utdelingen av årets sykepleierpriser. Dagen før ble Kjell Magne Lie fra nevrologisk sengepost i Helse Fonna kåret til årets sykepleier - og han ble behørig presentert på storskjermen.

Årets praksisveileder

Årets praksisveileder ble delt ut for annet år på rad. Det er sykepleierstudentene selv som foreslår kandidater - og fylkesstyret som på bakgrunn av innkomne forslag tildeler prisen. Årets prisvinner ble Stian Thorsen som selv var tilstede i salen og som mottok prisen til stor applaus fra de fremmøtte.

Stian og Benedicte
Årets praksisveileder Stian Thorsen sammen med forslagsstiller Benedicte Molnes

Årets sykepleierleder

Applausen var ikke mindre når prisen for årets sykepleierleder skulle kåres. Prisvinner Kristin Frantsen har vært avdelingsleder ved onkologisk avdeling ved SUS siden 1999 og mottok prisen til trampeklapp fra over 200 NSF'ere salen.

Kristin Frantzen
Kristin Frantsen (t.h) - en særdeles verdig vinner av prisen som årets sykepleierleder i Rogaland

Gratulerer med dagen fra statsforvalteren

Tidligere helse- og omsorgsminister og nå statsforvalter i Rogaland Bent Høie var første gjesteforeleser. I tillegg til å fortelle om statsforvalterens rolle i helsevesenet, benyttet han anledningen til å både gratulere sykepleierne med dagen - bl.a ved bruk av det ikoniske Pøbel-bildet - og ikke minst takk dem for den fantastiske innsatsen de utgjorde under pandemien. Han var helt tydelig på at hadde det ikke vært for at sykepleierne tok på seg ansvar langt ut over hva man kunne forvente, hadde vi ikke kommet gjennom den tiden så godt som vi gjorde.

Bent Høie
Statsforvalter Bent Høie takker

Sexolog i særklasse

Så entret sexolog Beate Alstad scenen. Hennes foredrag handlet om seksualitetens plass i sykepleien - og hun hadde salen i sin hule hånd fra første stund. Hun la lite mellom verken i ord eller bilder når hun tok for seg tema som spennet fra alt fra onani som helsefremmende egenomsorg, hvordan finne klitoris, sex blant de over 60 og hvorfor det er så viktig at helsepersonell er bevisst seksualiteten plass i sykepleien. Salen ble muligens utfordret av Alstads frodige språk og fremtoning, men det var en utfordring de tok på strak arm. Hun ble trampeklappet av scenen og omringet av begeistrede medlemmer i den påfølgende pausen

Beate Alstad
Tydelig, modig og stolt. NSFs motto passet utmerket også Beate Alstad - her flankert av fylkesleder Aud H. Riise (t.v) og fylkesnestleder Sir Rugland Ree (t.h)

Sprudlene Anja

Etter lunsj var det duket for en svært opplagt Anja Hammerseng-Edin. Den tidligere landslagsspilleren i håndball tok salen med på en halvannentimes berg- og dalbanetur over temaet "Hva hvis det er mulig da?". Hun utfordret de tilstedeværende med hva som er deres ansvar for å skape et godt lag - hv akan vi selv gjøre for å beholde fokus og bli den beste utgaven av oss selv. Også Anja mer eller mindre trollbandt salen i perioder - avbrutt av lattersalver når hun kom med eksempler bl.a fra egen karriere. Hun var egentlig helt rå, som ungdommen sier.

Anja Hammerseng-Edin
Førr noen damer! Anja Hammerseng-Edin imponerte fylkesledelsen - og resten av de fremmøtte.

Tusen takk til alle som gjorde denne dagen til en minneverdig, lærerik og inspirerende dag!

Alle foto: NSF Rogaland