Elisabeth A. Thu tildelt historisk pris

Jakob Hummelsund Grung, Elisabeth Antonsen Thu og forslagsstiller Anja E. Gravdal

Her er Elisabeth A. Thu omkranset av studentrepresentantene Jakob Hummelsund Grung og Eli S. Groeggen

Fylkesstyret i NSF Rogaland vedtok i fjor, etter initiativ fra styrets studentrepresentanter, at det skulle etableres en årlig pris som «Årets praksisveileder i Rogaland». Det er studentene som sender inn forslag – og etter å ha vurdert alle innkomne forslag var fylkesstyret var ikke i tvil: Årets praksisveileder heter Elisabeth Anthonsen Thu, sykepleier ved avdeling 3F ved Stavanger Universitetssykehus.

Det var en overrasket og glad Elisabeth som tok imot prisen som årets praksisveileder i Rogaland. Hun stortrives når hun får ha studenter i praksis, og ser allerede fram til neste gang hun får gleden av å veilede sykepleierstudenter. Sammen med avtroppende studentrepresentanter i Rogaland Jakob Hummelsund Grung og Eli Sophie Groeggen hadde gode kollegaer samlet seg på lunsjrommet og feiret den historiske vinneren.

Ordene i ingressen er hentet fra forslagsstiller Anja E. Gravdal, som hadde gleden av å ha Elisabeth som praksisveileder i tredje års medisinsk praksis:

- Er det noe du merker som student så er det at Elisabeth trives med å ha studenter – virkelig bryr seg – og følger opp studentene hele veien. Jeg fikk ukentlige oppdateringer på hvordan jeg lå an, fremgang og vekstområder. Hun tok seg alltid tid til å gå gjennom dagen, var aldri stresset og alltid smilende, skriver Gravdal i sin begrunnelse.

Forslagsstilleren fremhever også Elisabeths evne til å se hver enkelt student;

- Vi var to studenter som gikk i tospann, men vi hadde ulike behov. Elisabeth evnet å se og å møte de ulike behovene vi hadde uten at noen av oss følte seg tilsidesatt.

Årets prisvinner fremheves særlig for sine veilederegenskaper og måten hun får studenter til å reflektere og trekke linjer mellom teori og utøvelse av sykepleie.

NSF Rogaland gratulerer Elisabeth A. Thu med prisen som «Årets praksisveileder i Rogaland»!