Bodil Bø er Årets sykepleierleder i Rogaland!

Aud Riise og Bodil Bø

Kunstverk, blomster og gild diplom er synlige bevis prisen som Årets sykepleierleder i Rogaland (Foto: NSF Rogaland)

Lite ante studielederen for bachelorutdanningen om hva som skulle skje når NSF Rogalands lederduo Aud H. Riise og Siri Rugland Ree troppet opp ved Universitetet i Stavanger ved lunsjtider på den internasjonale sykepleierdagen 12. mai.

At tre av hennes kollegaer hadde foreslått for fylkesstyret at akkurat Bodil Bø var den som burde bli tildelt prisen som Årets sykepleierleder i Rogaland, var hun også uvitende om.

Lite forstod hun derfor når hun ankom et møte hun hadde blitt kalt inn til - og ble møtt med et 40-talls kollegaer som med stående applaus dannet æresgarde når hun skulle motta prisen. Det er visstnok sjelden betegnelsen «bli satt ut» passer på Bodil Bø – men denne gangen var det ganske så beskrivende.

- Jeg er svært glad og svært takknemlig. Og jeg hadde aldri vunnet denne prisen om det ikke var for alle dere, sa prisvinneren når hun fikk summet seg litt.

Bodli Bø får pris
Stående applaus i formasjon fra kollegaer møtte Bodil Bø når hun ankom sykepleierlab'en. (Foto: NSF Rogaland)

Stort hjerte – stort engasjement

Forslagsstillerne Kristine H. Aamodt, Marie Undheim og Torunn Sømme beskriver Bodil Bø som en leder med høyt engasjement for sykepleiefaget lokalt og internasjonalt.

-Bodil har et stort hjerte og engasjement for sykepleierutdanningen, og et ønske om stadig å forbedre utdanningen i Stavanger. Hun har en åpen dør og er tilgjengelig for studenter og kollegaer. Hun verdsetter, motiverer og anerkjenner innovasjon, dette er superlativer forslagsstillerne bruker for å beskrive sin leder.

Videre fremhever forslagsstillerne hennes tilgjengelighet og vilje til å involvere ansatte og studenter:

- Hun viser stor glede i å drive med utdanning, motiverer kollegaer, heier på studenter og gir stadig uttrykk for «hvor heldige er ikke vi som får ha denne jobben». Bodil har en enestående arbeidskapasitet, legger egne behov til side og ivaretar og støtter sine kollegaer, skriver de videre.

Kvalitet i alle ledd

Bodil’s arbeid som forkjemper for kvalitet i utdanningen er en rød tråd i nominasjonen. Kvalitet i studieprogrammet gir kvalitativt gode sykepleiere som sikrer god pasientsikkerhet og en faglig forsvarlig tjeneste.

Prisvinnerens rolle som bindeledd mellom kollegaer, hennes kontaktflate med praksisfeltet og hennes tydelige argumentasjon for kvalitet i ressursmessige og organisatoriske utfordringer i utdanningen fremheves som viktige bidrag i så henseende.

NSF Kake
En kake anledningen verdig (Foto: NSF Rogaland)

NSF Rogaland gratulerer Bodil Bø med prisen som Årets sykepleierleder i Rogaland 2021!