Nytt navn, ny logo!

Vår gamle logo i Landsgruppen av sykepleieledere

Vår gamle logo i landsgruppen av sykepleieledere

Faggruppene i NSF er mange, og sterke. Faggruppen for ledere er en av 35 faggrupper. Og i mange av de andre faggruppene, sitter det også ledere i sitt fagfelt, på tvers i faggruppefamilien. Gjennom 2023, har det vært jobbet intenst i mange faggrupper, for å komme fram til en ny og enklere profilering, som har en mer felles profil.

"NSF LSL", forkortelsen for "landsgruppen av sykepleierledere, har vært godt innarbeidet for styremedlemmer og engasjerte medlemmer. Men for majoriteten av medlemmer av NSF, har det kanskje ikke vært så enkelt å ha oversikt over alle forkortleser, som har vært i bruk i faggruppene.

I prosessen med å finne fram til nytt navn, og ny logo, ble det på generalforsamlingen i 2023, bestemt at vi skulle involvere lokalgruppelederne i prosessen med å finne fram til et nytt og solid navn for vår faggruppe. På lokalgruppelederkonferansen i 2024, ble det en fin diskusjon rundt både logo og navn.

Vi har mange gode minner, og et forhold til landsgruppen av sykepleieledere. Men vi er også vel forent om det nye navnet, som er Sykepleierlederne NSF. Det er enkelt å skjønne hvem vi er, og hvem vi representerer. Ny logo er under utarbeidelse, i samråd med kommunikasjonsavdelingen i NSF. Men innholdet har vi beholdt, nemlig vekten. Et viktig bidrag fra sykepleierledere landet over, er nemlig å skape balanse, på så mange felt og områder. Vi veier for og mot, hver dag, og resultatet betyr noe.

Vi ønsket også å tydelig ha med en R i det nye navnet vårt. Vi leder sykepleiere, men ofte også andre profesjoner. Vi leder også sykepleiefaget, i mange sammenhenger. Men vår faglige identitet i ledelsesfaget, er at vi er sykepleiere - derfor går vi fra å være landsgruppen av sykepleieledere, til å være SykepleieRlederne NSF.

Vi fortsetter med å være tydelige, modige og stolte sykepleierledere, og vi håper at det nå blir litt tydeligere hvem vi er, og hvem vi representerer.

Vi venter i spenning på den nye logoen, som vil bli presentert til høsten, og gleder oss til å fortsette vårt arbeid under nytt navn, ny logo, men med samme engasjement.