SPoR presenterte og deltok på europeisk kongress

HORATIO 2024

15 og 16 mai var den europeiske konferansen i Malmø. HORATIO er Europas sammenslutning for spesialsykepleiere inne psykisk helse og rus feltet, og SPoR har vært medlem dere siden oppstarten.

Med temaet “Courage, Communication and Collaboration in Challenging times” ønsket konferansen å belyse viktigheten av mot og fellesskap når sykepleiere innen fagfeltet møtes og deler erfaringer og styrker hverandre.

Norge var representert med om lag 13 sykepleiere og spesialsykepleiere på konferansen i Malmø, og SPoR-leder Espen Gade Rolland holdt to innlegg og SPoR styremedlem Nina Camilla Wergeland holdt et innlegg.

EGR Malmø


Rolland hadde en presentasjon hvor han presenterer rykende ferske ICN Guidelines om Mental Health Nursing (her kan du lese mer om ICN-GMHN) og hadde en presentasjon om den nye masteren i sykepleie innen psykisk helse, rus og avhengighet som er ny i Norge (her kan du lese mer om masterutdanningen).

NCW Malmø

Wergeland presenterte fra sitt doktorgradsarbeid, under tittelen «Increased autonomy with capacity mental health legislation».

Deltakelse på HORATIOS Generalforsamling var også en del av arrangementet i Malmø, hvor samarbeid mellom medlemsorganisasjonene og EU stod sentralt.

Å knytte nettverk på tvers av landegrenser, i en europeisk kontekst er svært nyttig for utvikling av tjenester, samtidig som vi ser at vi kan lære mye av hverandre er svært verdifull poengterer Rolland. Og at vi står i mange av de tilsvarende utfordringene, også i Europa, understreker viktigheten av et samlet HORATIO som også jobber inn mot både EU og WHO-Europa.

Vi kan trygt anbefale flere medlemmer å være med. Neste års konferanse er i Berlin den 16. og 17. mai.