Arendalsuka 2024

12

To ferske jordmorstudenter fra USN

Arendalsuka er en flott arena for å skape nye nettverk, være med på ulike debatter og påvirke politisk. Hanne Charlotte Schjelderup, leder av Jordmorforbundet NSF har deltatt i flere debatter og hatt møter og samtaler med flere politikere for å påvirke slik at jordmorsaker blir tatt på alvor.

13
Hanne Charlotte Schjelderup, Leder av Jordmorforbundet NSF

Her i tale med ferske jordmorstudenter fra USN som hadde sin aller første dag på studiet.

5
Hanne Charlotte Schjelderup og helseminister Jan Christian Vestre

Jordmorforbundet NSF er opptatt av å få lønna opp og belastningen ned!

6
Fra venstre: Anneli Rønes, Sex og Samfunn, Ann Karin Swang, leder av landsgruppen av helsesykepleiere NSF, Mette Løkeland, Norsk gynekologforening, Lena Henriksen, Den Norske Jordmorforening, Hanne Charlotte Schjelderup, Jordmorforbundet NSF, Marte Kvittum Tangen, Norsk forening for allmennmedisin

Abort i primærhelsetjenesten.
Vi håper det settes i gang en utredning. Men hva bør denne se på? Hvordan kan og bør et tilbud om abort utenfor sykehus se ut? Hvem bør bidra i denne tjenesten og hvordan skal den organiseres? Og hvordan sikrer vi at alle får et likeverdig tilbud, der de bor?

En rekke studier og generell konsensus om at abort utenfor sykehus er trygt opp til ti uker i svangerskapet. Dersom abort skal utføres i primærhelsetjenesten før uke 10, vil trolig både helsepersonell og den abortsøkende kvinnen være tryggere med ultralyd.

– Tilbudet skal jo ikke bli dårligere, det skal bli bedre, også for de unge jentene, som ofte tar feil med flere uker på hvor langt de har kommet.

4
Hanne Charlotte Schjelderup, Sara Fugledal Wiik og Marita Helgesen Kvaal

Sara og Marita, som begge er jordmorfaglige seniorrådgivere i Fag og Helsepolitisk avdeling i NSF sto på stand sammen med andre faggrupper i Norsk Sykepleierforbund både mandag og torsdag.

9

Ferske jordmorstudenter fra USN på sin første dag på studiet. Vi ønsker der lykke til og velkommen som kolleger!

3
Sara Fugledal Wiik og Statsminister Jonas Gahr Støre

Sara :"Hvordan skal dere løse jordmorkrisen?"

Spennende møte. Fortsettelse følger.