INSF æresmedlemmer 2024

Otto M. Aareskjold

Otto Aareskjold

Du kan lese nominasjonen her:

Otto startet som undervisningssykepleier ved den bedriftsinterne intensivutdanningen, Sentralsykehuset i Rogaland i 1986 med ansvar for undervisning i intensivsykepleie til hjertepasienten. I tillegg hadde han ansvar for studentene i praksis ved hjerteovervåkningen.

I år 2000, da revisjonen i departement resulterte i at utdanningen ble overført til å bli Høgskolen i Stavanger, var Otto med i denne prosessen. Han var også med da Høgskolen ble til Universitet i 2004.

Sammen med Evy Gundersen, Elin Dysvik og Ragna Kleppa søkte de om å få godkjent videreutdanning i anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleie (AIO) til en masterutdanning, denne ble godkjent 2013 og i 2014 startet det første kullet for master i intensivsykepleie.

Otto har vært medlem i INSF i 40 år. I 10 år var han i landsstyret, fra 1989 til 1999 var han landsgruppeleder i INSF.

Otto er nå pensjonert fra sin stilling ved Universitetet i Stavanger (UiS), men påtar seg fortsatt å veilede masterstudenter på deres masteroppgaver. Han har alltid hatt et brennende engasjement for intensivfaget, og deler fortsatt sin erfaring som lærer ved master i intensivsykepleie.

Evy M. Gundersen

Evy M Gundersen

Du kan lese nominasjonen her:

Evy M. Gundersen startet i 1985 ved bedriftsintern videreutdanning i intensivsykepleie, Sentralsykehuset i Rogaland. Hun hadde ansvar for undervisning i intensivsykepleie til intensivpasienten ved intensivavdelingen. I tillegg hadde hun ansvar for studentene i praksis ved intensivavdelingen.

Fra 2000 var Evy med i revisjon i departementet, som resulterte i at utdanningen ble overført til å bli Høgskolen i Stavanger. Hun var også med i prosessen i 2004, da universitetet i Stavanger ble akkreditert. Sammen med Otto M Aareskjold, Elin Dysvik, Ragna Kleppa var hun med, da de søkte om å få godkjent videreutdanning i anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleie (AIO) til en masterutdanning, denne ble godkjent 2013. Oppstart første kull for master i intensivsykepleie i 2014. 

Evy har alltid hatt et brennende engasjement for intensivfaget, og hun har vært medlem i INSF i 40 år. Evy var landsgruppeleder fra 1987- 1989 og 1998- 1999. Totalt hadde hun 9 års engasjement i landsstyret. Evy nyter nå dagene som pensjonist. 

Æresmedlem i faggruppa Intensivsykepleierne NSF

Intensivsykepleierne NSF har 8 æresmedlemmer. Ifølge våre vedtekter, paragraf 2B, kan Intensivsykepleierne NSF landsstyre tildele æresmedlemskap til personer som har gjort seg særlig fortjent til dette.