Årets intensivsykepleier-leder 2024

Årets intensivsykepleierleder 2024

Årets intensivsykepleierleder 2024: Elin Molden Iversen

Nominasjon:

Elin er en leder som står på for sine ansatte. Hun er engasjert og ansvarsbevisst, opptatt av at alle skal yte sitt beste, gi pasientene god behandling og pårørende god ivaretagelse. Elin er et arbeidsjern uten sidestykke, et vandrende leksikon av fagkunnskap, innehar en enorm arbeidskapasitet og et pågangsmot andre bare kan drømme om. Hun ser alle sine ansatte både individuelt og som gruppe. Det er aldri et spørsmål som er for vanskelig å spørre om: De ansatte blir møtt med et «ja, det må vi prøve å få til!». De ansatte har aldri sett personen sur, og Elin er den som tar de vaktene ingen andre tar!! Det er alltid åpen dør og hun går aldri hjem om noen har behov for en prat. Et unikum av en sjef!

Hun er brennende engasjert i intensivsykepleiefaget og gjør sitt beste for at alle ansatte skal være faglig oppdatert og ha bred handlingskompetanse. Elin har vært veldig opptatt av å fremme intensivsykepleiekvalitet i praksis, samt prioritert simuleringsbasert team- trening som læringsmetode, der intensivsykepleierne sammen med anestesilegene trener i team. I tillegg har hun stimulert til et godt og inspirerende undervisningsmiljø, og videreført fra forrige leder at avdelingen har egne fasilitatorer som har kompetanse til å drive med simuleringstrening.

Elin er nytenkende i forhold til rekruttering av nye sykepleiere, og har bl.a. opprettet studentstilling på helg for sykepleiestudenter som har vært i avdelingen i praksis, og som et resultat av det, har 3 av dem startet i 100% stilling som sykepleier. Hun er opptatt av at studenter og nyansatte i avdelingen skal tas godt imot, og at de skal ha utbytte av sin praksis. For å bli bedre på det området har hun nå fått tilbake stilling som studentveileder.

Hun er nytenkende og innovativ. Avdelingen har egen fagside på Facebook, hvor ny forskning og annen fagstoff deles. Videre profileres avdelingen i sosiale medier for å få nye søkere til stillinger og til videreutdanning.

Elin startet sin helsekarriere som kontorassistent på røntgenavdelingen i 1996, før hun fant ut at det var sykepleier hun ville bli. Hun var ferdig sykepleier i 1999 og jobbet siste året i studiet som assistent på medisinsk avdeling. Elin startet på intensiv i Namsos juli 1999, en liten pause på 2 mnd i 2002, men kom raskt tilbake til intensiv og har vært der siden. Hun ble ferdig intensivsykepleier i 2015, startet som assisterende avdelingsleder i 2019, tok lederutdannelse og var klar til å ta over skuta i september i det tøffe året 2020. Man skal ha bein i nesa eller være bitte litt gal for å si ja i en sådan stund!