Årets intensivsykepleier 2024

Årets intensivsykepleier 2024

Årets intensivsykepleier: Kaja Melhus Sjølli

Kaja har god klinisk erfaring som intensivsykepleier. Hun jobbet som sykepleier i flere år på medisinsk sengepost og ett år på intensivavdelingen på Hamar sykehus, før hun tok videreutdanning i intensivsykepleie ved Høgskolen Innlandet med utelukkende toppkarakterer i 2018. Siden det har Kaja jobbet på intensivavdelingen på Elverum sykehus. Hun har et høyt kunnskapsnivå og er spesielt kjent for sin evne til å forfatte svært konkrete og gode notater og rapporter. Kaja er nøye og sannferdig, ikke redd for å stille spørsmål ved beslutninger som tas, og har en fremtoning som byr opp til en samtale uten konflikt. Hennes intensivsykepleie er høykompetent og omsorgsfull.

Av utviklingsarbeid har hun vært en stor bidragsyter til kompetanseheving av alle ansatte ved avdelingen, i kraft av sin rolle som fasilitator for simulering. Kaja har iverksatt ulike simuleringer og bidratt til god refleksjon i ettertid. Videre viser hun initiativ for forbedringsarbeid og økt søkelys på pasientsikkerhet, ved å i 2023 utforme prosedyre for rutiner ved vaktskifte. I kraft av sin rolle som lokalgruppeleder for INSF er hun en sentral bidragsyter for faglig utvikling og samhold i intensivmiljøet i Innlandet.  Kaja har arrangert en rekke fagdager og fagkvelder med engasjerende og spennende program.

Kaja er en rollemodell for både kollegaer og studenter. Hun har gjerne et svar på lur, og hvis ikke, er hun snar med å finne ut av det. Kaja utøver sin sykepleie i tråd med lover, retningslinjer og gjør aldri noe på urett vis. Hennes opptreden er alltid noe å etterfølge, slik at nyansatte og ansatte generelt kan lene seg på hennes fremtoning og væremåte i avdelingen. Hun utøver særlig en forskjell som hovedveileder for studenter. Den rollen tar Kaja helhjertet med en positiv innstilling. Gjennom veilederutdanning økte hun sin kunnskap og kompetanse som veileder og dette blir brukt aktivt som veileder.

Kaja er en ildsjel; engasjert, inspirerende og en gave til avdelingen, kollegaer og lokalgruppen i Innlandet.