Høring om forslag til ny abortlove

Høring ny abortlov

Fra venstre Ann Karin Swang leder Helsesykepleierne NSF, Anne-Karin Rime president i Den Norske Legeforeningen og Gro Lillebø 2.nestleder NSF

"En av våre primære oppgaver er å forhindre og forebygge uønskede svangerskap, overgrep og kjønnssykdommer. Men fakta er at noe har skjedd. Nødprevensjonsbruken har økt, mens salget av hormonell prevensjon har sunket. Kondombruken går ned, kjønnssykdommer øker i antall tilfeller og overgrepsstatistikken peker oppover! Så det går jo åpenbart ikke så bra. Likevel er ikke seksualundervisning en SKAL tjeneste i barn og unges egen lovpålagte helsetjeneste. Og de unge søker andre kilder som mer enn gjerne har både meninger og råd å gi innenfor helsefelt de ikke har kompetanse i" sa Ann Karin til helse- og omsorgskomiteen i forbindelse med høringen.

I etterkant av innlegget har vi fått gode tilbakemeldinger fra politikere som satt i salen og andre som fulgte oss på streaming om at de er glade for at vi synliggjør de yngste inn i lovforslaget. Vi takker for muligheten vi fikk og er spente på hvordan den nye abortloven vil se ut til slutt.