Akuttdagene 2024

Åpning akuttdagene 2024 ved Siw Andrea Todal

Siw Andrea Todal åpner akuttdagene 2024 Foto: Line Korsvik

Årets akuttdager ble åpnet med en bildepresentasjon fra NLAS sin 25 år lange historie, og en gripende tale av leder Siw Andrea Todal som minner oss på hvor viktig akuttsykepleie er og hvorfor vi er der for pasientene våre.

Fagprogrammet startet med en case, der vi fikk se hvordan første møte med pasienten kan vært gjennom prehospitalet øyne. Vi fikk en gjennomgang av NEWS2 og andre hjelpeverktøy vi bruker i vårt møte med pasienten. Det kan hende at deltagerne ble noe bedre til å telle respirasjonsfrekvens etter denne leksjonen.

Senere på dagen ble vi klokere på EKG med en energisk foreleser, før vi ble tatt med på en piknik med sitronkake for å lære om blodgass. Etter dette fikk vi et innblikk i hvordan det kan være å lede et akuttmottak i en travel hverdag, hvor det samtidig skal flyttes inn i nytt bygg med nye rammer og mange nye ansatte. Før vi tilslutt ble dratt inn igjen til tema med et foredrag om sepsis.

Forelesninger dag 1 akuttdagene 2024
Engasjerte forelesere Foto: Line Korsvik

Tirsdagen ble avsluttet med et veldig gripende og humoristisk innslag av Eirik Mortensen. Der selvinnsikt og humor preget en sterk fortelling fra livet etter utøya.

Eirik Mortensen
Viktig og enkelt budskap Foto: Line Korsvik

Under jubileumsmiddagen ble det tillegg til god mat, ble det servert et ærlig innblikk i Lars Berrum sin reintroduksjon som sykepleier under koronapandemien.

Prisen til årets akuttsykepleier 2024 ble delt ut til Kaja Flatøy for en ekstraordinær innsatts for faget, kollegaer og pasienter rundt i hele verden.

Årets akuttsykepleier 2024 er Kaja Flatøy
Årets akuttsykepleier 2024 Kaja Flatøy

Onsdagen ble også åpnet med en case, der utfordringer i kommunikasjon og tungpust var tema. Videre fikk vi innsikt i hvordan en hverdag med angst kan oppleves, og gode råd om hvordan vi kan møte disse pasientene. Vi fikk så presentert ny forskning på aerosol behandling. Før vi fikk en forelesning om hvordan oppdage, behandle både lungeødem og lungeemboli. Tilslutt på det faglige programmet ble vi oppdatert på utredning og behandling av pasienter med brystsmerter.

Forelesninger onsdag 17.09
Forelsninger onsdag 17.09 Foto: Line Korsvik

Onsdagen ble avsluttet med refleksjoner og fortellinger fra Ole-Petter Vinjevoll, fra da han var med på å evakuere norske borgere når krigen i Gaza brøt ut.   

Sentralstyret med hjelpere fra Oslo og A-hus
Sentralstyret i NLAS sammen med hjelperene fra NLAS Oslo og Akershus

Vi i sentralstyret takker alle deltagere, forelesere, utstillere og gjengen fra Oslo/A-hus som hjalp til for en fin og innholdsrik konferanse!

Gleder oss til å se dere igjen på akuttdagene i JUNI 2025, velkommen til Oslo!