Det er både tidligere og nye mottagere av solidaritetsmidlene. Det er organisasjoner som bidrar med humanitært og sosialt arbeid i Norge eller internasjonalt, og de som gjør begge deler. Flesteparten av aktørene som driver med bistandsarbeid internasjonalt, er til stede blant annet i Gaza, ellers i Midtøsten og i Ukraina.
Solidaritetsmidlene for 2024 har blitt fordelt slik
- Dråpen i havet: 150 000 NOK
- Fattighuset: 200 000 NOK
- Flyktninghjelpen: 300 000 NOK
- Leger uten grenser: 500 000 NOK
- Røde Kors: 500 000 NOK
- NORWAC: 150 000 NOK
- Kirkens Bymisjon: 200 000 NOK
- Redd Barna: 300 000 NOK
- NepaliMed Norway: 136 494 NOK
- SOS – Barnebyer: 300 000 NOK
Om mottagerne
Videre følger informasjon om de ti mottagerorganisasjonene.
Dråpen i havet
Dråpen i Havet er en humanitær non-profit organisasjon med formål om å yte støtte til mennesker på flukt, samt å spre informasjon om deres livssituasjon. Siden oppstarten i 2015 har de bidratt i mange land med distribusjoner av mat, klær og andre nødvendige artikler og arrangerer en rekke aktiviteter som gir mennesker på flukt et pusterom i en ellers vanskelig hverdag. Arbeidet utføres i stor grad gjennom frivillige feltarbeidere. Til sammen har flere enn 9000 frivillige feltarbeidere fra hele verden bistått i vårt arbeid.
Fattighuset
Fattighuset er en selvhjelpsorganisasjon som ser på alle mennesker som ressurspersoner og de ønsker å hjelpe de til å skape et bedre liv for seg og sine, «hjelp til selvhjelp». Fattighuset er en 100% frivillig drevet organisasjon.
Flyktninghjelpen
Flyktninghjelpen er religiøst og partipolitisk uavhengig og tilbyr hjelp, beskyttelse og varige løsninger til mennesker drevet på flukt, i tillegg til bistand til vertssamfunn som tar imot mennesker i disse gruppene. Flyktninghjelpen hjelper mennesker som flykter grunnet konflikt, brudd på menneskerettigheter, klimaendringer og naturkatastrofer. Flyktninghjelpen er en norsk humanitær organisasjon som hjelper mennesker på flukt over hele verden. De er raskt på plass der mennesker på flukt trenger det mest. Flyktninghjelpen har 15.000 hjelpearbeidere over hele verden. En liten andel jobber på hovedkontoret i Oslo, men de aller fleste jobber ute i felt. Mange har selv vært på flukt.
Leger uten grenser
Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk nødhjelpsorganisasjon som redder liv og lindrer nød. De hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor. De jobber etter de humanitære prinsippene uavhengighet, nøytralitet og upartiskhet. De tar utgangspunkt i vår felles humanitet og at alle liv er like mye verdt. Leger Uten Grenser har prosjekter i over 70 land.
Røde Kors
Røde Kors er en breddeorganisasjon som hjelper mennesker i Norge og internasjonalt. Deres frivillige er til stede for mennesker som trenger støtte og hjelp. I Norge og resten av verden bidrar tusener av frivillige til å hjelpe mennesker hver eneste dag. De jobber etter prinsippene; De avdekker og hindrer nød. De gir rask respons og lindrer når krisen oppstår. De bidrar til å styrke lokalsamfunnet og bekjemper ensomhet og inkludering av flere i fellesskapet. Primærhelse, sosial inkludering og forebygging av katastrofer er kjerneområdene i Røde Kors sitt langsiktige engasjement både i Norge og utlandet.
NORWAC
Den norske bistandskomiteen (NORWAC) er en ikke-statlig humanitær organisasjon basert i Norge, dedikert til å gi medisinsk hjelp og støtte til befolkninger som er berørt av konflikter og kriser, først og fremst i Midtøsten. NORWACs arbeid ble etablert i 1983 og har fokusert på å imøtekomme de presserende helsebehovene i krigsherjede regioner, med særlig vekt på Palestina og Libanon. I løpet av tiårene har organisasjonen utviklet et sterkt rykte for sitt engasjement for medisinsk hjelp, samarbeid med lokale helseinstitusjoner og en humanitær tilnærming basert på solidaritet med berørte befolkninger.
Kirkens Bymisjon
Kirkens Bymisjon ble etablert i Kristiania i 1855, og er en av de eldste diakonale organisasjonene i Norge. De har bestandig hatt fokus på å endre menneskers livsvilkår og har i alle år vært en foregangsorganisasjon i utviklingen av velferdstiltak, nye metoder og institusjoner. De er en åpen og inkluderende ideell organisasjon som jobber for at alle mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg, uavhengig av livssituasjon, livssyn eller kulturell bakgrunn. Det skal være rom for alle og de ønsker at deltagere, brukere, pasienter og gjester skal styrke sine egne ressurser, drømmer og håp. De er tilstede i hele Norge.
Redd Barna
Redd Barna har jobbet for barns rettigheter i mer enn 100 år. Redd Barna er en del av den internasjonale organisasjonen Save the Children, som har over 24.000 ansatte i rundt 120 land over hele verden. Redd Barna er en medlemsstyrt rettighetsorganisasjon som er livssynsåpen og partipolitisk uavhengig. Redd Barnas verdier bygger på FNs konvensjon om barnets rettigheter og menneskerettighetserklæringen. De kjemper for barns rettigheter, og for at alle barn skal leve et verdig liv – uansett hvem de er og hvor de bor. Redd Barna jobber over hele verden, også i Norge.
NepaliMed Norway
NepaliMed Norway er en medlemsorganisasjon med sinne røtter i Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). NTNU har jobbet tett med universitetssykehuset Dhulikhel Hospital siden 2008. Samarbeidet har inntil nå vært av faglig art med fokus på undervisning, opplæring og forskning med mottoet om kunnskapsbasert hjelp til selvhjelp. NepaliMed Norway utvider nå dette samarbeidet med også å bistå med økonomisk støtte. I år samler de inn penger til innkjøp av mobile sett med kirurgisk utstyr. Sammen kan de da oppnå store helsegevinster i forhold til hva det koster. Dhulikhel Hospital ligger rett utenfor Kathmandu og dekker en befolkning på over 1,9 millioner mennesker fra omkringliggende områder.
SOS – Barnebyer
Som en av verdens største humanitære organisasjoner, sørger SOS-barnebyer for at barn i over 130 land får vokse opp med den stabile omsorgen de trenger og har krav på, for å utvikle seg til selvstendige og ressurssterke voksne. Det er det beste for barna, og det beste for samfunnet Familien er alle barns førstelinjeforsvar. Særlig de første leveårene er barn helt avhengig av at familien kan sørge for omsorg og beskyttelse. Men også senere er en trygg og stabil familie som kan dekke barnas fysiske, emosjonelle og materielle behov, enormt viktig. Deres tilstedeværelse med over 2 300 programmer verden over, gjør at deres lokale medarbeidere kan bruke sin lokalkunnskap og eksisterende infrastruktur til å nå ut med nødhjelp raskt og effektivt til de som trenger det aller mest.